COACHING
BUREAU
  Algemeen Coaching Werkwijze Agenda Contact
I N Z I C H T

 


 • Vorige pagina

  Vorige edities:
  De stroom durven volgen
  Er is iets mis met mij
  Beschikbaar
  Nutteloos 
  Alle stemmen in je hoofd
  Dit is de stem van je vader
  De Saboteur
  Vechten
  Compassie

 • INZICH-T VAN DE MAAND

  Vrouwen in verbinding

  Misschien roept de titel van deze mail wel een directe reactie bij je op. Zowel bij jou als mannelijke lezer als bij jou als vrouw. De mannen onder jullie denken misschien, nou dat gaat niet over mij, weg ermee. Of juist aaah, dat is interessant, daar wil ik wel wat meer van weten. En misschien iets voor mijn vrouw, dochter, zus.....
  Bij jou als vrouw welt er misschien een vlaag van afkeer, ongeloof of een soort week gevoel van hou toch op met die zweverij. Misschien denk je, wat een toneel zeg, want vrouwen zijn nou eenmaal elkaars vijanden en concurrenten. Vrouwen zijn niet veilig dus kan er ook geen verbinding ontstaan.

  Wat je reactie ook is, onderzoek die eens met nieuwsgierigheid, wat zegt het over jou? Is er een verlangen en een gemis voelbaar? Of boosheid? Waar heeft je reactie mee te maken?

  In onze samenleving is het allang niet meer zo vanzelfsprekend dat een vrouw zich altijd veilig voelt bij een andere vrouw. Vaker is er een wantrouwen of onzekerheid. Ben ik wel oké in jouw ogen? Wat als ik je mijn diepste zielenroerselen blootgeef, hoor ik die dan morgen via een de buurvrouw in een vervorming weer terug? Kan ik bij jou mezelf zijn in al mijn kwetsbaarheid? Heb je stiekem toch een oordeel over mij en roddel je daarover met je andere vriendinnen? Of mag ik eens mijn hart luchten en eerlijk zijn over hoe het met me gaat? Kan ik even bij jou rusten zonder dat je een oordeel hebt?

  Het is wel degelijk mogelijk om je verbonden te voelen met andere vrouwen. Zeker met andere vrouwen die ook verlangen naar een meer gelijkwaardig contact vanuit het wezenlijke van de vrouw. Niet perse om vriendinnen te moeten worden maar om jouw leven als vrouw in een grotere bedding te brengen. Zodat je je soms kunt laten dragen, je kunt laven aan de overeenkomsten in plaats van een focus op de verschillen. Je gevoel van eenzaamheid en een alien te zijn in deze wereld kan oplossen omdat je gaat snappen dat jij niet de enige bent met grilligheid, gevoeligheid en onzekerheden.

  Naar aanleiding van mijn vorige nieuwsbrief kreeg ik diverse vragen of deelname aan de genoemde vrouwencirkel mogelijk was. Nee, dat kan niet, ik sprak over mijn eigen groep. Maar naar aanleiding van deze vraag heb ik besloten een open groep te starten. Speciaal voor vrouwen, om elkaar te ontmoeten, je te verbinden en te spreken en luisteren over en naar elkaars thema's. We doen dit volgens de Talking Stick methode. Het verrassende is dat je ondervindt dat jouw thema's helemaal niet zo vreemd zijn, of dat je je zou moeten schamen voor je vragen, de vreugde of onzekerheden die in je leven. Alles kan en mag gedeeld worden.

  Voel je welkom, welk type vrouw je ook bent! en neem vooral je vriendin, buurvrouw of wie je ook maar kent mee. En als jij als lezer een man bent, misschien wil je dit bericht dan wel door sturen naar een vrouw die je kent en die je een warm bad van vrouwen gunt. Juist misschien omdat zij dit nooit gewend was en er wel naar verlangt.

  Hoe ziet dat er dan uit?
  We zitten in een cirkel en bij voorkeur op een meditatiekussentje, tenzij je dit niet kunt, dan is een stoel ook mogelijk. We starten met een geleide meditatie om te landen en je te verbinden met jezelf. Dan komt er een korte deelronde waarin ieder even haar stem laat horen en vertelt wat je wilt. Vervolgens start de dialoog, volgens enkele richtlijnen en die een uur duurt. Na afloop is er opnieuw een korte deelronde en nemen we afscheid.

  Praktisch:
  Kosten: 15 euro per bijeenkomst, inclusief thee en wat lekkers. Je kunt dit ter plekke contant betalen, maar mag je ook vooraf overmaken op banknummer NL44 INGB 0004 8119 80 onder vermelding van je naam, “Vrouwencirkel” en de datum van de bijeenkomst.
  Frequentie: ongeveer eens per maand, afwisselend op dinsdag avond of zondagmiddag.
  De eerste 3 bijeenkomsten zijn op dinsdag 9 januari, dinsdag 13 februari en zondag 25 maart, zie verder de website voor vervolgdata.
  De avond gaat door met ten minste 4 deelnemers, maximaal 15 vrouwen.
  Tijdstip: dinsdagen van 19:30 tot 21:30 uur, zondagen van 15:00 tot 17:00 uur
  Lokatie: Kleine Geertekerkhof 1, Utrecht
  Aanmelden: verplicht vooraf via info@inzich-t.nl of via Whatsapp, sms of bel met 06-28642905
  Verder: draag gemakkelijke kleding die niet knelt, neem sokken of sloffen mee en wanneer je zelf een kussentje hebt, mag je ook die mee brengen.

  Bekijk hier deze Nieuwsbrief met bijhorende foto's en links.