COACHING
BUREAU
  Algemeen Diensten Werkwijze Agenda Contact
I N Z I C H T

 

Algemeen:

 • Wat is coaching?
 • Voor wie is coaching?
 • Wie is de coach?
 • INZICHT van de maand

 • Referenties


 •   REFERENTIES

  Ineke geeft je een veilig gevoel. Ze is empathisch en tegelijkertijd nuchter en no-nonsense. Van tevoren legt ze goed uit wat er gaat gebeuren. Je hoeft het alleen maar te ondergaan. Lekker liggen, ontspannen en voelen wat er op energetisch niveau met je gebeurt.
  Ik voel me echt geheeld. Minder zwaarte in mijn leven en ik voel me veel rustiger. Ook heb ik aanknopingspunten gekregen waar ik zelfstandig mee verder kan, door wat Ineke me heeft verteld over haar gewaarwordingen tijdens de sessie.
  Het heeft me het besef gebracht dat lichaam en geest ook op dit niveau regelmatig aandacht en onderhoud verdienen om je een compleet mens te voelen. En daar is niets zweverigs aan.
  Ineke geeft goede nazorg, ze beantwoordt je eventuele vragen achteraf met liefdevolle aandacht.
  J.V. Sjamanistische sessie

  Ik voel me op een subtiele manier anders, opgewekter, lichter. Voel me rustiger en minder angstig ook. Het lijkt net of het me ook makkelijker lukt net iets assertiever te zijn dan anders.
  M.L. Sjamanistische sessie

  Het was een fijne middag. Bijzonder om te merken wat de onderstroom doet als je daar naar luistert. Heel goed om dat weer toe te kunnen laten onder jullie leiding. Ik wil/moet daar echt vaker ruimte voor maken.
  H. deelnemer ceremonie "loslaten en eren".

  De Vrouwencirkel bij Ineke is: verbindend, helend, er mogen zijn, krachtig en liefdevol. Gedragen door professionele aandacht en liefde.
  H.H. Vrouwencirkel

  De soul retrieval sessie bij Ineke was heel bijzonder, ik hoefde zelf niets te doen, er alleen maar te zijn, en ik voelde me veilig en geborgen in Inekes kundige handen. Ik heb last van recidiverende depressies, angst- en paniekaanvallen, en er is onlangs PTSS  vastgesteld. Meteen na de sessie voelde ik me al meer verbonden met de wereld om me heen. In de weken erna merkte ik dat het voor mezelf opkomen me beter afging, ik herken het beter, voel beter wanneer anderen over mijn grenzen heen gaan. En dat gaat helemaal vanzelf. Vandaag besefte ik, dat ik nu, 4 weken na de sessie nog bijna geen angst heb gevoeld. Ik voel me rustiger, gelijkmatiger. Ik voel ook verdriet, ik kan nu rouwen om dat wat ik altijd al gevoeld heb, maar waar ik de vinger maar niet echt op kon leggen. Voor het eerst in lange tijd begin ik mijn eigen toekomst weer een beetje te zien, zie ik weer een beetje licht, ik voel weer hoop. Ik ben mijn huis aan het opruimen, ben dingen aan het weggooien die me allang in de weg liggen of staan, maar waar ik voorheen steeds maar geen afscheid van kon nemen. Nu lukt dat eindelijk. Dank je wel Ineke, met heel mijn hart.
  L.M. Sjamanistische sessie

  De Vrouwencirkel; mooi om met elkaar te delen en in verbinding te staan. Soms verbleekt dit in de snelheid van het dagelijks leven. De Vrouwencirkel brengt dit terug.
  L.L.  Vrouwencirkel.

  Ik ga altijd weer opgeladen naar huis na de Vrouwencirkel bij Ineke. De begeleiding van Inekeervaar ik daarbij als zeer bezielend.
  L.M. Vrouwencirkel

  De Vrouwencirkel bij Ineke is heel fijn. Je kunt vertellen wat je bezig houdt in een veilige setting van vrouwen onder elkaar. Het was heel helder en verduidelijkt voor mijzelf: door te spreken wordt hetgeen er speelt in mijj duidelijk.
  E.S. Vrouwencirkel.

  Als een van mijn top drie doelen in de coaching had ik 'meer tevreden met mijzelf' gekozen. Wie A zegt, moet ook proberen B te zeggen: misschien zou de compassietraining van Ineke mij helpen met dit doel? Acht dinsdagavonden, ze vlogen om, waren zeer intensief, stuk voor stuk leerzaam en ontspannend. Nu heb ik handvatten om mij tevredener over mezelf te kunnen voelen.  Inzicht in het waarom ik een bepaald gedrag vertoon waar ik zelf een hekel heb, heeft daarbij zeker geholpen. Evenals de meditatieoefeningen om mijn 'glas half leeg'-gevoel om te draaien naar 'glas half vol'.  Ik heb deze avonden ervaren hoe goed het mij doet compassie te beoefenen met mezelf n met anderen.
  En dat in een heel fijne, warme sfeer met heerlijke gemberthee, aardbeien, chocola en andere verrukkelijkheden.
  K.V. Compassietraining

  Het heeft me veel gebracht in het dagelijks leven en ik wens dat ik mezelf steeds meer als vriend mag gaan beschouwen.
  Jouw humor, je rust, heldere uitleg en intuitie hebben voor mij eraan bijgedragen dat ik met liefde terug kijk op deze 8 weken. Ik vind je heel erg fijn omdat je heel echt bent en gelijkwaardig aanvoelt.
  K.M. Compassietraining

  Ik ben me bewust geworden van wat ik voel en dat dat ok is. Ik dacht eerst nog dat het te zweverig voor mij zou zijn maar dat was helemaal niet het geval.
  J.B. Compassietraining

  Ik zou de training zeker aanraden! Je haakte steeds aan op dat wat zich aandiende en er is ruimte voor iedereen.
  L.M. Compassietraining

  Veel dank voor de fijne coaching, met oprechte aandacht en zonder oordeel. Steeds wist je tot de kern te komen, heel krachtig. En dank voor de laatste oefening.
  M.V. Persoonlijke begeleiding

  Dit is waar het allemaal om draait. Wat was het een mooie week. Voor mij was het niet de eerste keer dat ik deelnam aan de training, wel de eerste keer in deze vorm, met alle onderdelen aaneengesloten in een week.  Ik keek er erg naar uit, alhoewel ik het ook dit keer opnieuw weer spannend vond. Hoe zal de samenstelling van de groep zijn, welke inzichten komen er dit keer naar de oppervlakte.  En opnieuw werd het een ontmoeting met mezelf op een dieper niveau, onder de bezielende begeleiding van Coach Ineke Gorter. Soms confronterend, maar steeds weer oneindig mooi om te merken hoe dat helpt in het ontdekken dat het echt helemaal ok is om te zijn wie je bent en hoe je bent, met alles erop en eraan. En eigenlijk nog veel meer. Een super week met een super groep. Dank je wel Ineke, en dank jullie wel fijne groep, vanuit de grond van mijn hart!
  L.M. ADHD in eigen hand, een week in Zuid Spanje

  Je hebt genoeg van de winter en van je ADD? Dan is een cursusweek in Spanje ideaal.
  Ik heb dat in februari 2016 gedaan, met een groep van vijf ADDers en ADHDers, lekker in de zon. Je bent even weg van alles en in deze week krijg je een heleboel aangereikt om je ADD beter te hanteren. Ineke is een geweldige coach, en met de opgedane inzichten kan je aan de slag om je leven een flinke duw in de goede richting te geven. Een echte aanrader!
  W.E. ADHD in eigen hand, een week in Zuid Spanje

  Dank je wel! Weg uit mijn winterdepressie! Ik kan weer slapen en ben gestopt met blowen. Ook heb ik geen buikpijn meer.
  N.N. ADHD in eigen hand, een week in Zuid Spanje

  Lieve Ineke,
  Nooit gedacht: Wat een super formule om met 5 ADHDers een week in een huis op een berg in Spanje te gaan zitten en aan jezelf te gaan werken. Ik voel me werkelijk herboren.
  Ineke, je bent keigoed en het is tegelijk ook zo gezellig!
  Gewoon een jaarlijkse must voor osm (ons soort mensen).
  A.E. ADHD in eigen hand, een week in Zuid Spanje

  Beste Ineke,
  Ik ben zo blij dat jij mijn coach wilde zijn! Vanaf het eerste moment voelde het veilig en vertrouwd bij jou. Het was fijn om mijn verhaal te mogen vertellen, terwijl jij, zonder te oordelen, precies de juiste dingen zei of vroeg. Hierdoor kwam ik steeds een stapje dichter bij mezelf. Ik put nog altijd kracht en inspiratie uit deze gesprekken. Ik gun iedereen dan ook een coach zoals jij!
  M.L. persoonlijke begeleiding

  Deze reis is zo intens dat je iedere cursusdag al wat nerveus en ongemakkelijk wordt voor wat er gaat komen. Tegelijkertijd besef je dat dit nu precies is waarom je je verbonden hebt aan deze cursus. Je gaat op verschillende lagen de confrontatie aan met jezelf. Ineke, jij wist me daarin haarfijn te leiden, ook als ik probeerde om (onbesust) mijn "spel" te spelen.
  F.V. training ADHD

  Ineke Is een zeer bekwame coach, die handelt en voelt vanuit ervaring, kennis en intuitie. Een geweldig mens. Ik heb ontzettend veel aan deze training gehad. Ontzettend bedankt Ineke!
  C. d. B  training ADHD

  Prima training die je helpt dieper op jezelf te reflecteren. Door de volledig eccepterende en liefdevolle benadering, inclusief humor, kun je wat gespiegeld wordt, beter integreren en daardoor meer rust en begrip naar jezelf vinden.
  R. K. training ADHD

  Ineke, topvrouw met veel humor en kennis!
  I.S.  training ADHD

  Het werk is erg leuk en ik loop niet echt tegen grote problemen aan ,ik moet af en toe nog aan onze gespreken denken waar ik nog steeds mijn zelf vertrouwen uit haal  als ik al een moeilijk moment heb wat gelukkig niet veel voor komt.
  Ik kan ook beter mijn eigen grenzen bepalen als het te heftig wordt op bepaalde momenten kan ik daar beter mee overweg. Dat heb jij toch maar mooi bereikt bij mij waar ik je nog steeds dankbaar voor ben, ik zeg wel eens tegen vrienden waar ik dan mee praat dat jij bij mij de AAN knop weer hebt gevonden.
  N.N. persoonlijke begeleiding.

  Ik gun iedere AD(H)D-er de ervaring van deze training. Eigenlijk zou iedereen bij het stellen van de diagnose op deze mogelijkheid gewezen moeten worden.
  L.M. training ADHD

  Deze training is een echte aanrader. Je krijgt inzichten in jezelf door op een andere manier met jezelf aan de slag te gaan. Zonder deze training was ik deze manier van werken aan mijzelf niet aangegaan.
  L.L. training ADHD


  Ik heb mijn rugzakje kunnen vullen met nieuwe inzichten en gereedschappen/hulpmiddelen om een draai te geven aan wat het leven me brengt. Bovenal kunnen voelen dat ik mezelf en al-wat-is heb te omarmen. Dank je wel voor je bedding waarin ik heb mogen oefenen en herinneren.
  M.N. training ADD

  De cursus die Ineke geeft is uniek en bijzonder gericht op de cursist die mee doet.
  A.W. training ADHD

  Ineke heeft mij in een combinatie van persoonlijke begeleiding en de training inzichten aangereikt waardoor ik een aantal dappere besluiten heb kunnen nemen om mijn leven zo broodnodige andere wending te geven. Ineke staat naast je, nooit boven je, maar echt naast je.
  De training was een bijzondere ervaring. Confronterend bij vlagen. Ineke heeft me, samen met de andere deelnemers weer bij mijn gevoel en emoties gebracht (die ik heel diep begraven had). Het is OK om te zijn wie je echt bent en het is OK om jezelf te laten zien. Je mag er zijn. Een eravring die ik niet licht zal vergeten.
  L.M. Persoonlijke begeleiding en Training ADHD

  De training biedt je de mogelijkheid om te stoppen met jezelf voor de gek te houden en 'echter' te worden. Het biedt een veilige plek om pijnlijke plekken met liefde te bekijken en te kunnen delen en helen. Veel herkenning in de groep, maakt me bewust van ieders mooie, schrijnende maar o zo verhelderende verhaal, en dat we het niet alleen hoeven doen. Dat er iets groters is waar we steun van kunnen ontvangen.
  H.M. training AHDH


  Je leert op een nieuwe manier kijken naar ADHD en leert verschillende technieken kennen die in deze combinatie nergens anders wordt aangeboden.
  N.N. Training ADHD

  Ineke past de Opstellingen perfect toe, in elke familiesituatie, met ook humor. Zeer veilig en vertrouwd gevoel. Veel meer introspectie en rust gekregen.
  F.S. Training ADHD

  Je bent zeer betrokken, maar houdt tegelijkertijd ook professionele afstand, je begeleidt, maar lost de zaken niet op voor iemand. Je stimuleerde mij om dieper in mijzelf te kijken en daar ben ik je dankbaar voor.
  K vc M, Persoonlijke begeleiding

  Mijn doelen zijn voorbij. Ineke heeft mij geholpen met het weten wie ik ben en weer van daaruit te gaan leren leven.
  R.H. Persoonlijke begeleiding

  Neem deze kans met beide handen aan! Het zal je denkwijze en innerlijk wezen positief veranderen.
  J.K. Training ADHD


  Ineke heeft het leven gehoorlijk door. Ik ben in relatief korte tijd een heel stuk dichter bij mijzelf gekomen. Heel, heel, heel waardevol.
  W.E. Training ADHD


  Ineke is in staat als reisbegeleider mijn pad door mij te laten verkennen en mij meer te laten zijn wie ik ben.
  R.W. Training ADHD


  Ik heb geleerd mijzelf vragen te stellen die er echt toe doen; zoals "wat dient mij nou eigenlijk". Samen onderzoeken van mijn diepgewortelde overtuigingen om ze vervolgens los te laten. Ooit opgebouwd uit zelfbescherming; nu niet meer nodig dus laat ik ze stukje bij beetje los! De coach heeft mij geholpen terug naar mijn kern te gaan. De zin "wie zou je zijn zonder je verhaal" heeft o.a. geholpen met een aanzet tot zelfacceptatie!
  N.N. Persoonlijke Begeleiding

  Toevallig loop ik Ineke tegen het lijf op een conferentiedag over ADD/ADHD. Zal ik dan nog één keer een training volgen? Heb al zoveel geprobeerd.
  Maar deze is anders. In een aantal weken krijgen we oefeningen en... steeds meer inzicht in wie we zijn.k ben opeens een stuk blijer met wie ik ben.
  Veel ook geleerd van de andere cursisten.

  En Ineke: een coach uit duizendenden.
  J.K. Training ADHD

  Ineke heeft door opdrachten me laten voelen hoe ik met het niet overzien van situaties terug grijp op chaotisch Kind stuk. Ik kan met liefde dat kind laten voelen dat ze toen goed waarnam en haar helpen groot te groeien in vertrouwen van dat wat ze waarneeemt is oké. En er zijn meer manieren om ernaar te kijken en het te voelen en te handelen.
  K.R. Training ADHD

  Fijne training om een heel andere kijk te krijgen op oorzaak en omgaan het ADHD. Met veel kapstokken om mee verder te gaan, ook dankzij Ineke's merkbare ervaring en deskundigheid. Bemoedigende benadering die me milder maakte over mezelf, en da's al heel wat.
  M.H. Training ADHD

  Bijzonder aan de training "in je dak, uit je dak" vind ik dat het er niet gaat om zonder meer bestrijden van symptomen van AD(H)D, maar om het onderzoeken van wat er achter de symptomen schuil gaat aan gedachten, emoties en doelstellingen en van ervaringen die mogelijk aan de symptomen hebben bijgedragen. Ik heb veel inzichten opgedaan en diverse technieken leren kennen om zelf mee aan de slag te gaan. De combinatie van theorie en praktijk vind ik heel prettig. En Ineke zorgde voor een sfeer waarin ik  me snel op mijn gemak en welkom voelde.
  M.B.Traning ADHD

  Duidelijke afspraken en een fijne werkruimte.
  Het voelde meteen goed met jou en dat is zo gebleven.
  De afwisseling in de methodieken werkte goed, vooral de visualisatie-oefeningen werkte super.
  Mijn doelen zijn bereikt.
  S v.d. B  ADHD-coaching

  Wij hebben het geheel als goed ervaren. De eerste dag was goed om het 'wij' gevoel te krijgen. Jouw bijdrage was heel stimulerend om elkaar beter te leren kennen. Het is best lastig om zo'n grote groep te 'begeleiden/sturen'. Ik waardeerde je rustige uitstraling en je vermogen om zo'n diverse groep mee te krijgen.
  Prima gedaan en nogmaals bedankt!
  TU Delft, Teamcoaching

  Voor mij was dit korte traject de juiste hulp op het juiste moment en met de juiste persoon. Al met al een bijzondere en zuivere ervaring.
  S.M.  Persoonlijke Begeleiding

  Andere inzichten
  Ruim een jaar geleden was het moment daar: ik wilde op zoek naar nieuwe inzichten. Inzichten die mijn leven verrijken en een andere kleur geven aan de invulling van mijn dagelijkse stroom. Coachingbureau Inzich-t kwam op mijn pad en de geweldige reis kon van start.
  Op persoonlijke wijze heeft Ineke mij begeleid. Ik heb haar ervaren als een betrokken persoon, die met veel aandacht en persoonlijke inbreng coacht. Ik vond dat heel prettig en het sluit ook aan op de manier zoals ik zelf graag met mensen omga. Het gaf me een veilig gevoel, waardoor ik echt in de diepte kon met mijn eigen ontdekkingsreis.
  Verschillende zijwegen zijn ontdekt om uiteindelijk in balans op de grote middenweg uit te komen. Het voelde alsof de gebruikte methodes speciaal voor mij bedacht waren en niet zomaar uit een lade getrokken als standaard toepassing. Ik vond het programma zeer persoonlijk afgestemd.
  Ineke, bedankt voor de mooie inzichten die je me hebt gegeven. Ik ben een ander mens geworden. Mede dankzij jouw kritische, vrolijke en brede kijk op zaken.

  M.C. Persoonlijke Begeleiding

  Ik vind jou heel goed en ik voelde meteen het vertrouwen (wat heel bijzonder voor mij is) bij jou. Jij bent een hele fijne rustige persoonlijkheid, die alle capaciteiten/kwaliteiten voor de therapie heeft! Ik vond het bij jou ook heel vertrouwd en jij heb een fijne en sympathieke uitstraling. De opstelling was weer zeer leerzaam voor mij.
  Ook S. vond het zeer leerzaam en bijzonder, hij wil ook zeker terug komen. Het is onvoorstelbaar wonderlijk, wat het met jouw geest doet! Ik heb het nog wel moeilijk gehad daarna, maar heel veel rust keerde in mijn lichaam/geest, ik had vrede met het alles. De constellatie bij jou gaf mij duidelijkheid, het inzicht...
  Op dit moment voel ik mij goed en krachtig, na ellendige periode in mijn leven, zijn dit mijn eerste stapjes naar balans en harmonie, de rust en stabiliteit in mijn lichaam/geest in zit in de lift!
  Dank voor de leerzame ervaring, het gaf mij zo, zo veel.
  J. A. Familieopstelling

  Iedereen die de weg naar jou vindt mag blij zijn dat hij jou gevonden heeft. Je bent een supercoach!
  M.V. Persoonlijke Begeleiding

  recentierecentierecentierecentierecentierecentierecentierecentierecentierecentierecentierecentierecentie