COACHING
BUREAU
  Algemeen Diensten Werkwijze Agenda Contact
I N Z I C H T

 

Algemeen:

 • Wat is coaching?
 • Voor wie is coaching?
 • Wie is de coach?
 • INZICHT van de maand

 • Referenties
 •  

   

   

  WAT IS COACHING?

  Vanuit acceptatie van je kwaliteiten én je valkuilen kun je groeien. Coaching zet aan tot denken en voelen, bewustwording. Het waarnemen zonder oordelen wordt gestimuleerd. Je bent na coaching beter in staat een oprechte keuze te maken om het anders te willen en te doen. Coaching is een methode om jouw innerlijke INZICHT in te zetten wanneer je uit balans bent. Wanneer je volle verantwoordelijkheid neemt voor jouw leerproces en dit vanuit liefde voor jezelf aangaat, zul je merken dat er ruimte komt voor jouw INZICHT. Dat INZICHT is origineel en uniek, want het is van jou. Volgens jouw normen en waarden en vanuit jouw kern vind je de stroom, die maakt dat het weer vanzelf gaat en die beter bij je past.

  Visie op ADHD en ADD:

  ADHD ontstaat vaak als een overlevingsstrategie in antwoord op gebeurtenissen in het leven van mensen en wordt vervolgens in stand gehouden door hun overtuigingen hierover en de wijze waarop zij hun leven inrichten.

  Acceptatie van deze gebeurtenissen leidt vaak tot het bijstellen of wegvallen van belemmerende overtuigingen waardoor ander gedrag kan ontstaan en herinrichten van de omstandigheden plaats vindt. Dit samen leidt tot een groter welbevinden en beter functioneren.

  Missie met betrekking tot ADHD en ADD:

  Door middel van individuele begeleiding en groepstraining ontdekt de client de herkomst van zijn gedrag zodat helder wordt welke ondermijnende aspecten bijgedragen hebben en nog bijdragen aan de symptomen van ADHD. Daarnaast krijgt hij inzicht en handvatten om zijn huidige omstandigheden zo vorm te geven dat hij optimaal kan functioneren.

  Hierdoor komen mensen prettiger in hun vel te zitten, zodat het leven aangenamer wordt, zowel voor zichzelf als voor hun omgeving, zakelijk en privé.